گیاه بامیه با نام علمی Abelmoschus esculentus گیاهی است گلدار از خانواده پنیرکیان و زادگاهش آسیا یا آفریقاست. مصریها در قرن ۱۲ یا ۱۳ میلادی این گیاه را میکاشتهاند. بامیه گیاهی یکساله و ساق آن علفی است که بهتدریج چوبی میشود. در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی مصرف میشود. در ترکیه بامیه را خشک و برای مصرف زمستان ذخیره میکنند. در ایران برای تهیه خورشت بامیه از آن استفاده میشود که غذای معروف جنوب ایران است. بامیه گیاهی است گرمسیری که در نقاط سرد، کمرشد و کممحصول میشود. گیاه دارای ساقه راست، پوشیده از تار و ارتفاع ۵/. تا ۱ متر (گاهی ۲ متر) است. برگهایی به شکل قلب تخم فرعی مرکب از ۵–۳ لوب و گلهایی منفرد در کناره برگها دارد. رنگ گلبرگهای آن زرد ولی در قسمت وسط قرمزرنگ است. میوه هرمی شکل، دراز و محتوی دانههای پوشیده از تار دارد. این گیاه اولین بار در ایران در شهر سرخس کشت و برداشت شد. گلهای سفید یا کرمی بامیه بسیار زیباست و همچنین خوراکی بوده و برخی به خاطر گلهای زیبایش بامیه را بهصورت تزئینی در گلدان میکارند.
بامیه همانند صیفیجات دیگر محصول فصل گرم است و بعد از رفع سرمای بهاره اقدام به کاشت بذر بامیهمیکنند. خرید بذر بامیهرا بهصورت مستقیم در زمین اصلی میکارند و نشاء کاری آن رایج نیست. بامیه معمولاً در تمامی خاکها عمل میآید ولی اگر خاک ضعیفی دارید میتوانید از کودهای دامی استفاده کنید. ولی بهتر است برای بهتر نتیجه گرفتن از بسترهای کشت آماده همانند پیت ماس و کوکوپیت استفاده کنید. ابتدا بذرها را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در آب خیس کنید. این عمل کمک زیادی به جوانه زدن میکند. بامیه را هم داخل گلدان و هم زمین میتوان کاشت. در هر گلدان یک گیاه کافی است. برای کاشت در زمین فاصله بین بوتهها را ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر در نظر بگیرید. بذر بامیهرا بعد از خیس کردن در عمق ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتری بکارید و روی آن خاک نرم بریزید. در هر گود بهتر است بیش از یک عدد بذرقرار دهید. جوانهزنی بامیه بهراحتی انجام نمیگیرد. لذا قرار دادن تعداد ۲ یا ۳ عدد بذردر هر گود احتمال داشتن گیاه بامیه را بالا میبرد. بعد از رشد بذرها و چهار برگه شدن گیاه، گیاهانی که ضعیفتر است را حذف کنید و بوتههای قویتر را نگهدارید.
این گیاه احتیاج به آبیاری زیاد و عمیق دارد. مخصوصاً آبیاری مرتب در اوایل جوانهزنی و رشد بوته و حداقل هفتهاى یکبار آبیارى براى تولید حداکثر محصول ضرورى است. اگر در گلدان اقدام به کاشت نمودهاید هفتهای دو یا سه بار آبدهی نیاز است. بعد از گذشت ۵۰ تا ۶۰ روز از کاشت بذربامیه سبز، زمان برداشت فرامیرسد. هنگام برداشت بامیه طول میوهها متغیر است. از ظهور گلهای زیبای بامیه تا برداشت محصول ۴ تا ۶ روز طول میکشد. برداشت بامیه بهطور مرتب انجام میشود و هر روز یا هر دو روز یکبار باید اقدام به برداشت کرد. برداشت دیرهنگام بامیه باعث سفت شدن بامیه میشود و از کیفیت آن میکاهد. بامیه هر چه زودتر برداشت شود غلاف آن تردتر، لطیفتر و خوشخوراکتر است.
برای خرید بذر بامیهو سایر بذرها به فروشگاه بذرظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop/
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
مشاهده پست مشابه : مقدمه اي بر كشت هيدروپونيك